Els Premis Finestra s’organitzen en col·laboració amb la Biblioteca Marc de Vilalba i és un concurs de tràilers de llibres que enguany arriba a la seva 6a edició.

Què és el tràiler d’un llibre?
Es tracta d’un petit vídeo, semblant als que es fan per anunciar una pel·lícula, que té per objectiu promocionar un llibre. És un peça suggerent que, sense explicar tota la trama ni el final del llibre seleccionat, genera que l’espectador vulgui llegir la història.

Convocatòria 2023

A la pàgina web de la Biblioteca Marc de Vilalba ja estan disponibles les bases del concurs. Teniu temps per participar-hi i enviar les vostres propostes fins el 21 d’octubre de 2023.

  • Tots els textos (àudios i grafisme) seran EN CATALÀ: diàlegs, voiceover, rotulació, crèdits… Les edicions dels llibres escollits també hauran de ser en català.
  • Cal fer arribar els vídeos a l’adreça de correu: premisfinestra@gmail.com. Els organitzadors els penjaran al seu canal de Youtube creat per a l’ocasió. Els organitzadors avisaran del moment que es faci públic el Canal Youtube amb els vídeos candidats als premis. Recordeu que Youtube reconeix els drets d’autor de les músiques. Aquestes han de ser originals o lliures de drets
  • Per lliurar els vídeos podeu fer servir l’eina wetransfer, que permet l’enviament d’arxius de gran pes.
  • És imprescindible també omplir el formulari de participació, seguint aquest enllaç. L’enllaç d’aquest formulari també el trobareu al web del Festival Cardoterror
Premis finestra 2023

La noia invisible – 1r Premi (Premis Finestra 2022)

Autoria: Carla García, Berta Farràs i Alberto Zorrilla

Sinopsi del llibre: L’Aurora Ríos és invisible per a gairebé tothom. Els esdeveniments del passat han fet que s’aïlli del món i que amb prou feines es relacioni. Als seus disset anys no té amics i està farta que la gent del poble parli a la seva esquena. Una nit de maig la seva mare no la troba a casa quan torna de la feina. No és l’habitual. L’Aurora apareix morta l’endemà al matí al vestuari del seu institut, el Rubén Darío. Té un cop al cap, i al costat del cos hi han deixat una brúixola. Qui és el responsable d’aquest terrible esdeveniment? La Julia Plaza, companya de classe de la noia invisible, està obsessionada per trobar la resposta.

El gat negre– 3r Premi (Premis Finestra 2022)

Adrian Palmer-Brown, Arnau Menchon, Nil Viader, Albert Arcos i Dani Moreno

Sinopsi del relat: El gat negre és un relat d’Edgar Allan Poe, publicat el 19 d’agost de 1843 al Saturday Evening Post de Nova York, amb el títol original de The black cat.

Narrat en primera persona, el protagonista explica la seva peculiar relació amb un gat negre, “Plutó”, que esdevé una mena d’aliat i alhora enemic en la relació amb la muller. Endut per la “llei de la Perversitat”, el mata, però n’adopta un altre, també negre i borni, que l’indueix, segons el narrador, a assassinar la seva pròpia muller. Font: Viquipèdia.

Dagon – 2n Premi (Premis Finestra 2022)

Autoria: Arlet Letosa, Ariadna Tovar, Francisco Aris

Sinopsi del relat: Una petita embarcació de turistes es veu afectada per un mal temporal, el iot on viatjaven xoca amb unes roques, provocant que els tripulants hagin de demanar ajuda en una petita comunitat que està a uns metres. Quan arriben al poble buscant auxili es troben amb una misteriosa sorpresa. Les persones que hi habiten no són comunes, són humans amb una mutació de peix. Una terrorífica novel·la que mostra què es pot fer per la supervivència. Relat d’H. P. Lovecraft.
Font: Lecturalia