CARDOTERROR XV Especial “Sèrie B”

Originalment, es deia cinema de sèrie B a les pel•ícules de baix pressupost que es projectaven en sessió doble juntament amb les grans estrenes. Aquesta pràctica, nascuda als Estats Units a partir de la Gran Depressió del 29, va permetre als grans estudis augmentar el seu marge de benefici.

Així, aquesta denominació, generalment pejorativa, està associada a un cinema fet amb pocs recursos, habitualment menyspreat per la crítica però també sovint més lliure i imaginatiu, que treu el màxim profit de les seves carències o s’eleva a (‘estatus de culte per les seves fites, mancances o peculiaritats. Tot i que engloba tots els gèneres, el terror està tradicionalment entroncat dins la sèrie B, que ha donat suculentes mostres als fidels seguidors al llarg de la seva història.

Sèrie B, doncs, és el leitmotiv perfecte per a aquesta, la XV edició del Cardoterror, una edició reduïda (de tres dies) degut a la pandèmia, amb aforament limitat i on s’hauran de complir estrictes mesures de seguretat i higiene. Una edició especial, una edició de sèrie B, però plena de clàssics de culte.

La programació està estructurada en passis d’aforament limitat que homenatjaran diferents figures del gènere, on tenen cabuda els anys vuitanta, Roger Corman, William Castle, el primer David Cronenberg, la productora Dark Castle i el cinema asiàtic més salvatge.
Aquest any, hem atorgat el nostre trofeu Audrey a l’Helga Liné, el qual li hem fet arribar a Buenos Aires on té el seu domicili. Farem un cop d’ull a la seva carrera gràcies al documental La dama del Fantaterror i a la projecció de El espanto surge de la tumba.

L’èxit de les sessions d’estrena cedides pel Festival de Sitges ha fet que doblem l’oferta amb dos films que només s’hauran passat prèviament a Sitges. Train to Busan 2: Peninsula i Psycho Goreman, una sessió doble que repetirem dissabte i diumenge per salvar els problemes d’aforament.

Mantenim seccions consolidades com els premis Finestra, els premis TAC, la sessió familiar i altres que volem que tinguin continuïtat, com la gravació en directe, per segon any consecutiu, del podcast de cinema Marea Nocturna.

Comptem amb vosaltres per fer d’aquest Cardoterror, el vostre festival de terror, una edició tan segura com divertida i terrorífica.

David Jordan
Director de programación

Cartell

CARDOTERROR XV Especial "Sèrie B" - 2020
Autor: José Miguel Álvarez

Sel·lecció de pel·lícules (Letterboxd)

Programación del Cardoterror XV dedicado al cine de Serie B, realizado entre el 11 y el 13 de diciembre de 2020 en los cines Esbarjo de Cardedeu BCN

Espot

Programa

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.