CARDOTERROR XIV Especial “Terror a l’espai” – 2019

Aquest 2019, es celebra el 40 aniversari d’una de les pellícules més influents dins dels gèneres de terror i ciència ficció modernes. Estem parlant d’Alien, el octavo pasajero, que Ridley Scott va dirigir al 1979 amb la icònica criatura dissenyada per l’artista suís H.R. Giger. L’espai mai va tornar a ser el mateix i es va tornar un lloc terrorífic i ombrívol.

Aquesta efemèride ens oferia l’excusa perfecta per a la temàtica d’enguany. A la 14a. edició del Cardoterror viatjarem als confins de l’univers per viure l’horror que habita més enllà del nostre planeta, creuarem l’última frontera per experimentar el terror a l’espai, on ningú podrà escoltar els nostres crits.

Evidentment, Alien, el octavo pasajero no podia faltar a la present edició del Cardoterror, tot i que s’hagi projectat durant tot l’any a diferents esdeveniments i festivals. Per fer-ho especial, després de la gravació en directe del podcast Marea Nocturna, el nostre passi serà la versió doblada i comptarem amb la presència de Maria Llu’isa Solà, la dobladora de la tinent Ellen Ripley (Sigorney Weaver) per presentar la sessió i rebre el nostre homenatge. Aquesta espectacular sessió doble es tancarà amb Aliens, el regreso, l’èpica seqüela dirigida per James Cameron (en VOS).

Altres pellícules de la temàtica que es projectaran durant el festival seran Terror en el espacio, Saturno 3, Horizonte final, Fantasmas de Marte, Pandorum o Life, entre d’altres.

En l’apartat de projeccions, també tindrem els habituals i consolidats: Tast de curts al Tarambana, la sessió familiar (Zathura), la sessió infantil i, naturalment, acabarem amb la pel.lícula d’estrena en col.laboració amb el Festival de Sitges. Prèviament, abans de la inauguració, farem un passi de La Crida de Chtulhu amb música en directe.

Cal destacar l’apartat documental amb Els comix de Toutain, que recorda la tasca de Josep Toutain i la seva editorial, amb un col.loqui amb alguns del protagonistes del mateix.

I com sempre, una sèrie d’actes i esdeveniments acabaran de configurar el Cardoterror XIV: exposicions a l’ermita de Sant Corneli i al Pla de la Calma, presentació d’un còmic, mostra d’aparadors, el mercat del cinema, el concurs de booktrailers…

Aquest any toca, doncs, des de la tranquil.litat de la Terra, contemplar el terror a l’espai, on ens esperen monstres extraterrestres, zombis vestits de cuir negre, robots assassins, marines colonials, fantasmes marcians i altres tipus de horripilants criatures de les profunditats del cosmos.

David Jordan
Director de programación

Cartell

CARDOTERROR XIV Especial "Terror a l'espai" - 2019
Autor: José Miguel Álvarez

Sel·lecció de pel·lícules (Letterboxd)

Programación del Cardoterror XIV dedicado a las peliculas de terror en el espacio, realizado entre el 23 al 27 de octubre de 2019 en los cines Esbarjo de Cardedeu BCN

Espot

Programació

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.