CARDOTERROR XI Especial “Criatures monstruoses” – 2016

La figura del monstre, allò monstruós, sovint un reflex del nostre costat fosc, o de la nostra por al desconegut, a l’estrany… Les CRIATURES MONSTRUOSES, un tema prou atractiu per abordar al Cardoterror i que ha donat figures icòniques molt potents i recognoscibles dins del cinema de terror de tots els temps, així com notables films.

Tècnicament, el cinema de monstres ens ha delectat amb aberracions i criatures que han donat el millor dels creadors de maquillatges i efectes especials, tot i existir també una abundant producció de sèrie B i Z amb éssers i subproductes que més que por pro- voquen rialles o el somriure còmplice de l’aficionat que contempla aquest cinema com un plaer culpable.

Al Cardoterror XI ens endinsarem en aquest món de criatures i ho farem amb obres com La mujer y el monstruo, The Gorgon, La isla de las almas perdidas, Jeepers Creepers, Gremlins, The Descent o Humanoides del abismo, entre d’altres. Tot un assortit d’espantoses criatures per fer-vos gaudir del terror tant clàssic com modern.

El cinema de terror més actual també tindrà cabuda al Cardoterror amb el passi de Train to Busan, la darrera sensació del cinema de zombis i tot un fenomen de taquilla a Corea del Sud. Es tracta d’una estrena que consolida la nostra bona relació amb el Festival de Sitges, ampliant una col·laboració que va començar l’any passat.

Aquest any s’espera la presència com a convidada especial de María Kosty, veterana i versàtil actriu espanyola que ha treballat en tot tipus de gèneres, entre ells el terrorífic. El Cardoterror li atorgarà com a reconeixement a la seva carrera el trofeu Audrey.

Com és habitual, la vocació d’acte cultural i de festa del fantàstic del Cardoterror farà que la retrospectiva cinematogràfica, que tindrà lloc a l’Esbarjo, vingui acompanyada d’altres actes previs i paral·lels ubicats en diferents espais de la vila, com exposicions, presentacions de llibres, passi de curts, confecció de murals artístics, la 2a mostra d’aparadors, el mercat del cinema, una festa a càrrec dels Djs Sopranos i la presentació de la cervesa Sant Jordi Cardoterror 2016.

Dins dels actes del festival, també es farà entrega dels premis TAC a curts de producció catalana, que compta amb les categories de millor curt, millor actor/actriu i millors efectes especials o maquillatges. Aquets premis són atorgats pel TAC, la federació catalana de festivals de terror de la qual Cardoterror en forma part.

Us esperem, doncs, a la 11a edició del Cardoterror. Esteu convidats a submergir-vos amb nosaltres en el cor de les bèsties més horripilants que ha donat el cinema. Acompanyeu-nos allà on habiten els monstres.

David Jordan
Director de programación

Cartell

CARDOTERROR XI Especial "Criatures monstruoses" - 2016
Autor: José Miguel Álvarez

Sel·lecció de pel·lícules (Letterboxd)

Properament més informació

Espot

Programació

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.