Skip to main content
search

Creepshow, de Stephen King

A principis dels anys vuitanta,  el famós escriptor de novel·les de terror Stephen King es va aliar amb el cineasta George A. Romero, conegut sobretot per ser el creador del zombi modern tal com el coneixem avui als films La noche de los muertos vivientes (The Night of the Living Dead, 1968) i Zombie (Dawn of the Dead, 1978).

D’aquesta col·laboració va néixer Creepshow, estrenada al 1982 i dividida en 5 històries de terror farcides d’humor negre. Stephen King va signar els guions i George A. Romero la va dirigir. L’especialista Tom Savini es va encarregar dels efectes especials.

Creepshow està plantejada com un homenatge als còmics de terror basats en històries curtes de terror que als anys cinquanta publicava l’editorial E.C. i que van ser víctima de la censura establerta en aquella època per la Comic Code Authority, que va establir unes normes molt restrictives als còmics, considerant inadequats per al públic adolescent els continguts terrorífics.

Entre aquestes  mítiques revistes de còmics destacaven les publicacions Tales from the Crypt, The Vault of Horror o Haunt of Fear.

A mitjans dels anys seixanta, i amb una legislació més laxa, l’editorial Warren Publishing va rependre la publicació de còmics de terror amb títols com Creepy, Rufus o Vampirella.

Creepshow està dividida en cinc curtmetratges de terror, amb una breu segment que serveix de introducció i tancament i que uneix les històries en forma de seqüències  animades  amb estil de còmic. El gran Bernie Wrightson va il·lustrar el còmic de la pel·lícula.

Creepshow - Romero - Stephen King

Com a curiositat, Joe King (ara conegut com Joe Hill), fill de Stephen King, és el nen que protagonitza aquest fragment unificador i que es castigat pel seu pare per llegir còmics de terror.

Creepshow, de Stephen King - Joe Hill

Els 5 curts que inclou Creepshow són els següents:

– Father’s Day

Father’s Day - Creepshow

– The Lonesome Death of Jordy Merrill (protagonitzada per Stephen King).

– The Lonesome Death of Jordy Merrill (protagonitzada per Stephen King).

– Something to Tide You Over

Something to Tide You Over

– The Crate

The Crate - Creepshow

– They’re Creeping Up on You.

They`re Creeping Up on You - Creepshow

David Jordán
Director de programació