Skip to main content

Night of the Creeps

By Cardoterror 2020

Night of the Creeps

Uns paràsits procedents de l’espai provoquen el terror quan converteixen en zombis a les seves víctimes en allotjar-se als seus cervells. Un grup d’adoles­cents tractarà d’aturar-los. Petit clàssic dels vuitanta ple d’humor i gore que homenatja els films de sèrie B dels anys cinquanta.
Read More

Ja tenim els 5 finalistes als Premis TAC 2021!

By Actualitat, Sense categoria

Els cinc finalistes dels Premis TAC 2021 es van donar a conèixer durant el Cryptshow Festival de Badalona i són:

  • CUATRO ESPINAS de Kail Grösser
  • HORRORSCOPE de Pol Diggler
  • LA ÚLTIMA NAVIDAD DEL UNIVERSO de David Muñoz & Adrián Cardona
  • NOEL de Robert Rabanal
  • NUNCA TE DEJÉ SOLA de Mireia Noguera

En aquesta edició, el jurat que decidirà el palmarès està format pel consultor de programació al Festival de Sitges Mike Hostench @mikehostench, l’actriu Monica Van Campen i el director de cinema Iago de Soto @idesoto.

Mike HostenchMonica Van CampenIago de Soto

Els guanyadors es donaran a conèixer el 30 d’octubre de 2021 a Cardedeu, dins de la programació oficial del Cardoterror.

X: The Man with the X-Ray Eyes

By Cardoterror 2020

X: The Man with the X-Ray Eyes

James Xavier (Ray Milland) és un oftalmòleg que experimenta en els seus propis ulls amb un sèrum que li permet amplificar la visió, veient a través dels objectes. A mesura que augmenta la seva capacitat visual, va perdent el control i la capacitat de veure el món en termes humans. Una de les millors pel.lícules de Roger Corman, el rei de la sèrie B.
Read More

Thirteen Ghosts

By Cardoterror 2020

Thirteen Ghosts

Un professor vidu i els seus dos fills es traslladen a la mansió d’un familiar llunyà que acaben d’heretar. Un cop allà, descobreixen un terrible secret: Entre les parets de vidre de la casa hi han empresonats tretze fantasmes. Remake del clàssic de William Castle de 1960 a càrrec de la productora Dark Castle.
Read More

Guanyadors de la 3a edició dels Premis Finestra

By Actualitat, Sense categoria

Guanyadors de la 3a edició dels Premis Finestra

El lliurament dels Premis Finestra de Booktrailers, organitzats per la Biblioteca i Cardoterror, va tenir lloc en el decurs del passat Festival Cardoterror. Un jurat de luxe, format per la crítica i professora de cinema Violeta Kovacsics, l’escriptora Eva Baltasar, la periodista del programa “Els experts” d’Icat FM Laia Vidal i la fotògrafa i dissenyadora Marta Arteaga, ha triat d’entre tots els treballs presentats els premiats, que son:

THE RAVEN – 1r Premi +18 (Premis Finestra 2020)

Adrià Saiz i Soler i Santiago Arcocha Noguera

13 DÍAS A MEDIANOCHE – 1r Premi (Premis Finestra 2020)

Màrius Barba. Noa Mayo, Unai Mayo i Arnau Vidal

LA VENTAFOCS – 2n Premi +18 (Premis Finestra 2020)

Judit Bernal , Mar Hinojosa, Matilda Soler, Oona St. Clair i Martina Tomey

EL INSTITUTO – 3r Premi +18 (Premis Finestra 2020)

Ariadna Feliu, Norah Gelabert, Laia Gutiérrez, Ruth Juan i Santiago Navarra

Creepshow - Stephen King

Creepshow, de Stephen King

By David Jordan

Creepshow, de Stephen King

A principis dels anys vuitanta,  el famós escriptor de novel·les de terror Stephen King es va aliar amb el cineasta George A. Romero, conegut sobretot per ser el creador del zombi modern tal com el coneixem avui als films La noche de los muertos vivientes (The Night of the Living Dead, 1968) i Zombie (Dawn of the Dead, 1978).

D’aquesta col·laboració va néixer Creepshow, estrenada al 1982 i dividida en 5 històries de terror farcides d’humor negre. Stephen King va signar els guions i George A. Romero la va dirigir. L’especialista Tom Savini es va encarregar dels efectes especials.

Creepshow està plantejada com un homenatge als còmics de terror basats en històries curtes de terror que als anys cinquanta publicava l’editorial E.C. i que van ser víctima de la censura establerta en aquella època per la Comic Code Authority, que va establir unes normes molt restrictives als còmics, considerant inadequats per al públic adolescent els continguts terrorífics.

Entre aquestes  mítiques revistes de còmics destacaven les publicacions Tales from the Crypt, The Vault of Horror o Haunt of Fear.

A mitjans dels anys seixanta, i amb una legislació més laxa, l’editorial Warren Publishing va rependre la publicació de còmics de terror amb títols com Creepy, Rufus o Vampirella.

Creepshow està dividida en cinc curtmetratges de terror, amb una breu segment que serveix de introducció i tancament i que uneix les històries en forma de seqüències  animades  amb estil de còmic. El gran Bernie Wrightson va il·lustrar el còmic de la pel·lícula.

Creepshow - Romero - Stephen King

Com a curiositat, Joe King (ara conegut com Joe Hill), fill de Stephen King, és el nen que protagonitza aquest fragment unificador i que es castigat pel seu pare per llegir còmics de terror.

Creepshow, de Stephen King - Joe Hill

Els 5 curts que inclou Creepshow són els següents:

– Father’s Day

Father’s Day - Creepshow

– The Lonesome Death of Jordy Merrill (protagonitzada per Stephen King).

– The Lonesome Death of Jordy Merrill (protagonitzada per Stephen King).

– Something to Tide You Over

Something to Tide You Over

– The Crate

The Crate - Creepshow

– They’re Creeping Up on You.

They`re Creeping Up on You - Creepshow

David Jordán
Director de programació

Psycho Goreman

By Cardoterror 2020

Psycho Goreman

Dos germans ressusciten per error a una terrible criatura alienígena que es dedica a arrencar els caps de la gent. Amb un amulet màgic controlen l’alien i fa que obeeixi els seus desitjos, com el de jugar al beisbol amb ells. La seva presència farà que el barri s’ompli d’assassins intergalàctics.
Read More

Horror Rises from the Tomb

By Cardoterror 2020

Horror Rises from the Tomb

A mitjans del segle XV, el malvat Alaric de Marnac (Paul Naschy) i la seva amant Mabille de Lancré (Helga Liné) són executats pels seus crims. Abans de ser decapitat, el bruixot jura venjança. Segles després, els descendents tornen a les terres dels seus avantpassats a la recerca de les seves restes. Una de les més reconegudes pel.lícules de la filmografia de Paul Naschy.
Read More

Ghostbusters

By Cardoterror 2020

Ghostbusters

Un equip de parapsicòlegs són expulsats de la universitat i decideixen muntar el seu propi negoci, els caçafantasmes, per investigar fenòmens paranormals i alliberar Nova York de la creixent activitat ectoplasmàtica, que augura l’arribada d’un poderós dimoni. Comèdia sobrenatural i un dels grans clàssics del cinema fantàstic dels vuitanta.
Read More